Våren 2001

Placering: 2 av 4
Antal prickar:
418
Föregående rallyn:
46 (+8 lagda)
Karta: Östhammar 12I SV
Arrangör:
De tappra gallerna
Utmärkelse: Bästa muta
 


Denna gång hade vi verkligen tänkt följa vårt motto Don't panic! Vår åstundan att arrangera ett till höstrally bara ett år efter förra gången var minimal. Därför hade vi beslutat att, så långt det bara gick, byta platser i bussen. Alla skulle få chansen att pröva på något de inte hade gjort förrut. Som om de inte var nog så hade mer än halva laget inte gått och lagt sig före klockan två natten innan, de flesta festade men en person, nämligen vår duktiga chafför Jenny, gjorde faktiskt nytta. Hon lade sista handen vid vår ena gåva till De Tappra Gallerna, ett rött standar med Idefix på. Gåvan överräcktes under högtidliga former vid starten. Eftersom vi inte var tillräckligt uppmärksamma (trots vissa lagmedlemars intresse för felina varelser) lyckades vi inte knäcka den första rebusen utan var nödda och tvungna att klippa den första nödlösningen.

Utanför bussfönsterna rullade det uppländska landskapet förbi utan några större blesyrer. Strax innan lunchen råkade vi på rallyts objektrebus, en liten dockflicka i en bur. Med vår kunskap om generalernas lagsammansättning kom vi på den i våra ögon uppenbara lösningen FLICKA I BUR -> GALLERTJEJ -> LENA, tyvärr var det inte den lösning som DTG hade tänkt sig.

Lunchen vid Rastsjön (var annars? :-)) bjöd på en angenäm överaskning, nämligen en hemmabyggd Trebuchet, en motviktsdriven katapult som vi pricksköt med. Tänk att ha en egen Trebuchet! Bara hem och snickra! Vid lunchen överlämnade vi vår andra gåva, seriealbumet 'Asterix på Korsika', i och för sig inte så märkvärdigt om det inte hade varit för det faktum att texten var på Latin. Något att bita i för De Tappra Gallerna.

När vi på eftermiddagen svängde ut på väg 270, hörde vi ett konstigt ljud, KA-FLOP-KA-FLOP-KA-FLOP, och kunde efter en snabb kontroll konstatera att det inte var vinddraget från fönsterna som åstadkom det utan en punktering på vänster bakdäck. Manöverprov nummer två för dagen inleddes. Reservdäcket var inte alls så lättåtkomligt som vi hade önskat, det fanns under en lucka i bilens baklucka men verktygen som behövdes för att öppna luckan passade inte. Don't panic. Don't panic. Som tur var hade vi stannat cirka 500 m från en av de få mackar som finns på kartbladet (den enda längs rallyvägen). Några av liftarna begav sig dit och hämtade hjälp. Efter ett uppehåll på cirka 40 minuter kunde vi ge oss av igen åkandes kanske en aning fortare än vad vi vanligtvis gör. Inte dock så fort att vi inte hann med att hälsa på några föräldrar utmed vägen.

På sexan slöt den tappra skaran av fyra lag upp för att jämföra dagens bravader. Spänningen var stor när resultaten skulle presenteras, med så få lag med kunde ju nästan vad som helst hända, vi var dock ganska säkra på att vi inte skulle vinna, det gick ju bara inte med så många tidsprickar vi hade dragit på oss på grund av punkteringen. På fjärde plats kom A-team, de behöver nog äta några julbullar till innan de kommer att vinna. DTG avslöjade att skillnaden mellan de tre lagen på prispallen bara var i storleksordningen 15-20 prickar. Oj då, så det kan gå.

Oj då, kanske man också kan tycka om det faktum att PFDarna missade att skriva ner alla kontrollkoderna för rebusarna, hur det gick till har dom inte en aning om. DTG såg förstås det uppenbara misstaget så PFDarna fick inga prickar alls för detta, vilken tur för PFDarna. PFDarna fick däremot vandringspriset för Årets groda och placerade sig på tredjeplatsen.

Nu stod striden mellan oss och Road Hogs, skulle de visa att gammal är äldst eller skulle vi anordna vårt andra höstrally i rad? Spänningen var oliiiidlig då generalerna meddelade att de hade behövt räkna extra noga denna gång eftersom det bara skilde tre (3) prickar mellan ettan och tvåan. Vinnare blev... Road Hogs! Vi hurrade förstås ordentligt för vi vill ju så gärna åka ett rally anordnat av just dem. Denna gång fick vi bara ett vandringspris men det gjorde inte så mycket eftersom vi fick det vi helst ville ha, huvudledsskylten för Bästa Muta. Ok då, vi får väl erkänna att vi hemskt gärna skulle viljat ha haft P-locket, men erövringen av det får vänta till hösten.


Alla rallyn
HT2000 HT2001