Hösten 2000

Föregående rallyn: 48
Karta: 11H SO Enköping

Arrangör:
Liftarna (vi alltså)
Utmärkelse: Årets groda

 

Äntligen! Vi hade länge spekulerat och konspirerat om vad vi skulle göra ifall vi vann ett rally. Att vi skulle vinna ett förr eller senare var ganska klart för vi visste att vi hade potentialen. Nu var det dags att sätta planerna i verket. Här nedan presenterar vi några av våra erfarenheter.

En av våra design-principer var att lägga ett kort rally, dvs cirka 12 mil exklusive den sträcka
det tar att ta sig på kartan. Vi tycker det är mycket roligare att lösa rebusar än att åka långa transportsträckor.

Alla i laget hjälptes bidrog med minst en rebus. Vi försökte se till att ha så många olika sorters rebusar som möjligt inklusive klassiker som bild- och objektrebusar. Så här i efterhand kan vi konstatera att vi gjorde rebusarna en aning för lätta, vi kunde gott ha haft med en eller två mer svårlösta rebusar. Det åtgärdar vi nästa gång vi arrangerar ;-) Rebusen som uppskattades mest var: ILLALUKTANDE UTSLÄPP MED DOKTORNS I BLÅSVÄDER.

Vi ville förstås sätta en egen prägel på rallyt, så vi lade till något som vi kallade 'Liftare', papperslappar med vår logo på. Liftarna satt nedstuckna på pinnar i dikeskanten ungefär som bokstavsplock, men med skillnaden att dom förstås skulle plockas upp.

Manöverprovet bestod i att ta ett långt rep och binda det runt fordonet på samma sätt som om man skulle slå in ett paket (med rosett på taket). Vi anser att manöverprovet ska testa hur väl alla medlemmar i laget kan samarbeta. De tristaste manöverproven är de som bara inbegriper chaffören. En annan viktig sak att ta med i beräkningen är hur lång tid provet tar, det har hänt mer än en gång att det har blivit kö. Något sådant drabbade förstås inte oss.

Vi tyckte att någon gång ska man ha nytta av de gummistövlar som man år efter år tar med sig eftersom det står så på PM:et. Därför blev stövelkastning en självklar lunchlek, en annan lek var mjölkprovning.

Något vi var väldigt nöjda med var trippelgafflingen strax efter lunch. På ett helt underbart sätt lyckades vi leda lagen runt en sträcka på några få kilometer och orsaka en hel del bryderi.

Under dagen hade vi en bil som håll sig i närheten av rallylagen ifall något skulle hända. I bakluckan fanns extra rebuspinnar ifall de av någon outgrundlig anledning skulle försvinna. Vi kunde också meddela till resten av generalerna hur lagen låg till tidsmässigt och när de kunde beräknas dyka upp vid lunch, mål samt manöverprov.

På grund av att vi i sista stund hade flyttat om en rebusplats men glömt att uppdatera koordinaterna blev några lag konfunderade ett tag innan de ringde och och undrade vad som hänt. Det ordnade upp sig efter en stund. Vi gav oss själva utmärkelsen 'Årets groda'. Förutom denna incident löpte rallyt på bra.

Glada och nöjda kunde vi presentera resultaten i relativt god tid på sexan och sedan pusta ut. Vi vill rikta ett tack till De Tappra Gallerna som inspirerat oss och gett oss goda råd. Vem vann? Jo, det gjorde De Tappra Gallerna.


Alla rallyn
VT2000 VT2001