Hösten 1999

Placering: 4 av 10
Antal prickar:
228

Föregående rallyn:
28
Karta: Söderfors 12H SO
Arrangör:
PFDarna
Utmärkelse: Inget (fast vi borde fått P-locket för bäst på bokstavsplock)
 

Till det här rallyt plockade vi in två nya (och helt färska) rallyåkare: Jenny som förare och Ulrika som fotoplockare. Båda två skötte sig ypperligt, den rallyrutin som de saknade kunde vi andra i laget bidra med.

Vi kom snabbt iväg från Ekonomikums parkering och vi tror vi var först på rebusplats 2, dvs det som skulle vara rebusplats 2 men där fanns ingen rebus. Hmm... Någon av våra emminenta spanare hade sett en rebuspinne i förgreningen innan, men det kunde ju ha varit en gaffling. Fler lag kom till platsen och till slut ringde något lag till generalerna som berättade att pinnen var felaktigt utsatt. Där försvann i alla fall en halvtimme i onödan. Nåja, vi lät oss inte nedslås av detta och nu flöt rallyt på bra. Vi löste rebusarna fortare än vanligt, några helt ohemult fort.

Vi kom så till rebus 6, tog rebuslappen och parkerade alldeles brevid. Efter en kort stund dök en traktor upp framför oss, vi tänkte väl inte så mycket på den förrän vi plötsligt hajade till när den närmade sig rebuspinnen. Vad är som sitter på traktorn, ett klippaggregat!! Den ska ska väl inte, hjälp, jo det tänker den!! Rebuspinnen mejades ner till marken. Dags att ringa generalerna igen.

Vi kom 2 minuter sent till lunchen och det tog ytterligare några minuter innan vi plitat ner de sista rebuslösningarna. Lunchen bjöd inte på några större sensationer, vi lyckades varken särskilt bra eller särskilt dåligt.

På eftermiddagen kom ett lätt duggregn, men vi lät oss inte bekomma. Allting rullade på i ett jämt tempo och klippen var få. Totalt klippte vi bara 3 lösningar, visserligen lika många som förra året, men koordinatklippen var färre.

En bedrift vi aldrig lyckats med förrut var att komma i mål i tid, hela två minuters marginal. På sexan kunde vi konstatera: Placeringen blev 4:a, så bra har vi aldrig placerat oss förrut, särskilt inte i ett så här kvalificerat startfält. Totalt sett var vi bäst på plock, 90 prickar. Fem prickar före De Tappra Gallerna. P-locket hamnade hos No Interupt. Vi hade lika många prickar, men de var bättre placerade. Vi tycker förstås att generalerna istället borde ha kollat på vem som hade minst prickar på fotoplocken och då hade vi fått P-locket. Vi var bäst på rebuslösningar, 17 prickar. Nu har vi lyckats tagit oss upp till toppskiktet bland rallylagen och om vi inte ser upp så vinner vi kanske någon gång. Vinnare av rallyt den här gången blev Jeepardy.


Alla rallyn
HT1998 VT2000