Uplands Nations Rally

Vad är då Uplands Nations Rally - egentligen?

"I detta rally gäller det inte främst att köra fort utan att vara snabbtänkt. Denna lagtävling går nämligen ut på att knäcka kluriga rebusar vars lösningar finns på ett kartblad över en del av Uppland. Rallyt pågår från tidig morgon till sen eftermiddag och innehåller förutom rebuslösning andra delmoment såsom manöverprov, spaning efter s.k. 'plock' och diverse lekar. Dagen avslutas traditionsenligt med en trevlig sexa på nationen. Förutom god mat och dryck serveras då även alla rebuslösningar och rallyresultatet!"
(taget från en artikel av De Tappra Gallerna)

 

Vilka kan åka Uplands Nations Rally?

Uplands Nations Rally är öppet för alla intresserade. De flesta lag har
nog en eller flera deltagare som är eller har varit medlemmar i Uplands
Nation men detta är inget krav. Du behöver inte vara eller ha varit
medlem för att få delta

 

Liftarna och Uplands Nations Rally

Liftarna har deltagit i detta rally sedan hösten 1995 när Anna bestämt sig för att vi definitivt skulle delta. Hennes pojkvän och flera andra vänner hade deltagit tidigare och hon fick oss alla nyfikna på det hela. Namnet på laget tog vi från en bok som låg många i laget varmt om hjärtat, nämligen Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams. Förutom vår logga så har detta intresse även visat sig i att vi nästan alltid haft lagnummer 42 och vi från och till haft med oss handdukar. Vårt motto har dessutom ofta varit till hjälp i stressade situationer, Don't Panic!

Första rallyt gick bättre än förväntat trots en del problem med tolkning av reglerna i början. Vi hade i alla fall fruktansvärt roligt och fastnade rejält i rallyträsket. P.g.a de ständigt stressiga vårarna så har det blivit väldigt få vårrallyn, men desto fler höstrallyn.

Efter 8 rallyn kom då det vi hoppats/befarat, vi vann! Hösten 2000 arrangerade vi ett, i vårt tycke lyckat, rally som gav oss enormt mycket nya erfarenheter. Något som förbättrade laget på många sätt och vis.